انرژی خورشیدی بدون مسدود کردن نور

بتازگی یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه میشیگان آمریکا موفق به تولید نوعی جذب کننده نور خورشید شده است که نور را مسدود نمی کند و افراد می توانند مانند شیشه، پشت آن را ببینند. این ماده جدید «جذب کننده نامرئی نور خورشید لومینوسنت (شب تاب)» نام دارد که می توان از آن در ساختمان ها و تمامی وسایل الکترونیکی که سطح صافی دارند استفاده نمود و بهترین ویژگی آن به گفته آقای Richard Lunt (یکی از اعضای تیم) نامرئی بودن آن است. تا قبل از تولید این نوع ماده، سلول های خورشیدی رنگ تیره ای داشتند و بازده آن ها بسیار پایین بود. علاوه بر این تلاش های زیادی برای بهبود آن ها انجام گرفته بود که همگی با شکست مواجه شدند.

آقای Lunt که دستیار پرفسور در دانشگاه میشیگان بوده و در این پروژه حضور داشته، در این باره می گوید : «هیچکس دلش نمی خواهد پشت یک شیشه رنگی بنشیند. یک محیط پر از رنگ و نور را پیش روی خود تصور کنید که می خواهید آن را ببینید و نمی توانید. به کمک این ماده می توان همه رنگ ها را دید.»

درون این جذب کننده ها تعدادی سلول ارگانیک قرار گرفته اند که از بیرون قابل کنترل هستند و می توانند طول موج های نامرئی نور را جذب کنند. به این ترتیب این ماده نورهای فرابنفش و فروسرخ را براحتی جذب نموده و آن ها را به الکتریسیته تبدیل می کند. یکی از مهمترین ویژگی های این نوع از جذب کننده ها، قابلیت انعطافشان است که باعث می شود نه تنها بتوان از آن در سطوح گسترده استفاده کرد، بلکه هزینه آن ها بسیار پایین بوده و صرفه اقتصادی بهتری نسبت به سلول های خورشیدی کنونی دارند. در حال حاضر تیم تحقیقاتی مرحله تولید الکتریسیته را با موفقیت پشت سرگذاشته و در حال کار کردن برروی بازده این جذب کننده ها است. هم اکنون بازده آن ها حدود ۱ درصد است که به گفته آقای Lunt این عدد در آینده ای نزدیک به حدود ۵ درصد خواهد رسید و در بهترین حالت ممکن به ۷ درصد می رسد.

سایر اعضای این تیم تحقیقاتی آقایان Yimu Zhao (دانشجوی دکترا مهندسی مواد و شیمی)، Benjamin Levine (دستیار استاد دکترا شیمی) و Garrett Meek (دانشجوی دکترا مهندسی شیمی) می باشند.

امتیاز دهید
آرشیتکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: