بهبود کیفیت زندگی در خیابان
معماری روابط انسانی، اجتماعی
پس از طنین مرکز فرهنگی داور الازبا، جوانه ای از نوسازی شهری در قلب شهر عزبة خير الله (ezbet khairallah ) منتشر شده است. این پروژه از یک فرآیند دقیق مشارکت اجتماعی برای ایجاد یک محیط امن برای کودکان، زنان و مردان بیرون آمد. علاوه بر این، نوآوری های شهری را معرفی کنید که می تواند کیفیت زندگی آنها را افزایش دهد. از سوی دیگر، روش های ساخت و ساز شامل استفاده از مواد و نیروی کار از خود منطقه برای ارتقای پایداری اقتصادی بود.
محدوده پروژه
این پروژه شامل نوسازی ارتفاعات ساختمان، زیرساخت ها، نیمکت های خیابان، سنگفرش ها، محوطه سازی، روشنایی و یک منطقه چند منظوره قابل جداسازی برای کودکان بود. مجموعه کارگاه ها بر اساس تحمیل این سوال بود که خیابان برای شما چیست؟ در جایی مثل عزبة خير الله ، خیابان همه چیز است. گاهی اوقات، حیاط نشیمن برای نشستن و اشتراکگذاری است، و در برخی مواقع محلی برای جشنهاست که در آن کل منطقه به یک سالن بزرگ تبدیل میشود.
در طول دو سال از طریق این پروژه، شناسایی چنین مفهومی به دلیل شرایط مربوط به مالکیت، ترجیح و مصالحه دائماً در حال تغییر بود. با ادامه پروژه، متوجه شدیم که نیازهای اساسی مانند سنگفرش، زیرساخت و روشنایی بسیار مهمتر از معرفی زبانهای جدید معماری هستند. با این حال، در حین کار با این فرآیند، ایدهها و پارادایمهای جدیدی برای تغییر گفتوگوی شهری که یکی از مفاهیم اصلی مرکز فرهنگی داور الازبا است، معرفی شدند.
استراتژی طراحی
استراتژی طراحی بر ایجاد پالتی متمرکز بود که رنگهای بسیار ساده را میتوان روی آن قرار داد تا مجموعهای از محیطهای بدون طرح را کاهش دهد. علاوه بر این، افزودن به لایهای از نقاشیهای دیواری و مداخلات برای کاهش بودجه محدود و همچنین حفظ هویت گزارشپذیر. اضافات ظریف انتزاعی از خانه های سنتی مصری بالای پنجره ها، نقش های بازیگوش سنگفرش ها، جمعیت بالای کودکان را به تعامل تحریک می کند، و نیمکت های چوبی ساده آجری، اصل “مستابه” را در خانه های مصری قدیمی تایید می کند. سپس خیابان به محیطی زنده و پر جنب و جوش و عاری از رفتارهای بد مانند مصرف مواد مخدر و آزار و اذیت ناشی از خراب شدن عناصر خیابان تبدیل می شود.
این پروژه صرفاً ادامه یک جوانه رو به رشد است که توسط داور برای هنر و توسعه آغاز شده است و دلیلی بر امکان رو به رشد عزبة خير الله در قاهره است.
منبع : وبسایت آرک دیلی (Archdaily)
ترجمه : تیم تولید محتوای کانون توسعه توانمندی و اشتغال معماران