طراحی مجموعه تفریحی/تجاری طلای سیاه

دسته بندی :معرفی بناهای عظیم ۲۱ آذر ۱۴۰۰ آرشیتکت 1472


تحولات بزرگ، فرودگاه ها، مراکز علمی و فن آوری، دانشگاه ها، هتل ها، رستوران ها، مراکز تجاری و موزه ها برنامه اصلی پروژه های بیابان های جنوب خلیج فارس در بر گرفته است. رونق بی سابقه کشورهای عربی که از فروش طلای سیاه بدست آمده، ثروت هنگفتی را به این منطقه سرازیر کرده است که سبب ایجاد مراکز تجاری و تفریحی شده است. همین عامل خود باعث اعتراض شدیدی شده که به خاطر برخی از نسنجیده ترین و بچگانه ترین طرح های پرهزینه توسط معمارن پرمدعا ایجاد شده است که سنخیتی با خصوصیت های این کشورها ندارد.


طراحی مجدد خط ساحلی این منطقه با نگرشی متفاوت توسط کریس کولارسیس، روبن اسر، و ساندر باکر صورت گرفته است. برای گروه طراحان، تانکرهای بزرگ نفت به عنوان دقیق ترین کانسپت از تعریف خصوصیت جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای نفت خیز عربی به حساب می آید. به همین دلیل کشورهای بزرگ جهان در حال سرکوب کردن نیاز شدید و سیری ناپذیر خود به نفت را در برنامه کاری خود قرار دادند. بخصوص اقتصاد منطقه آمریکای شمالی، اروپا و چین که ممکن است به شدت سقوط کند.


پروژه طلای سیاه با پرداختن به مین مشکل به وجود آمده است. مفهوم این پروژه، تبدیل یک نفتکش بزرگ را به یک منطقه به روز با امکانات بالقوه به نمایش گذاشته است. ویژگی جزئیات این طرح شامل دیوار ضخیم دولایه این کشتی می شود که می تواند به عنوان فیلتر کننده و تسهیل آب و هوای خنک در داخل مجموعه به کار گرفته شود. این حجم بسته قادر است تا نیازهای رفاهی و تفریحی بزرگی را پوشش دهد. فضاهایی مانند: موزه ها، نمایشگاه های فرهنگی، و مراکز خرید با اقتباس از مراکز خرید بین المللی برای این پروژه در نظر گرفته شده است. یک سکوی شناور از قلب این کشتی بزرگ گذشته و خط ساحلی را از دو سمت به هم متصل کرده است. فضاهایی برای معاشرت و حس مکان، بر روی عرشه و سواحل در جهت ایجاد یک فضای مناسب برای عموم طراحی شده است.

امتیاز دهید
آرشیتکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: