مشعل المپیک ۲۰۱۲ از توماس هیترویک

وقتی که ادوارد باربر و جی اوبسگربی دو طراح از شرق لندن از طریق مناقصه LOCOG مسئول طراحی مشعل المپیک ۲۰۱۲ شدند تصیم گرفتند تا متفاوت ترین مشعل المپیک را طراحی کنند.

باربر و اوبسگربی در این مورد توضیح می دهند : ” زمانی که ما جوان بودیم عاشق مسابقات المپیک بودیم ، اما به عنوان طراح این بهترین پروژه ای است که می توانستیم داشته باشیم ؛ طراحی یک نماد برای بازیها. از زمانی که در مناقصه پیروز شدیم تصمیم گرفتیم سخت کار کنیم. هدف ما این بود که عشق و علاقه مان به لندن و المپیک را در طرح مان نشان دهیم و نیز پیشرفت صنعت و تکنولوژی در بریتانیا را نیز چاشنی طرحمان در نظر بگیریم. این فرصتی بود برای ما تا برتری طراحی صنعتی در بریتانیا را نیز نمایان کنیم. این مشعل مشعل زمان ماست و ما به کاری که انجام دادیم بسیار افتخار می کنیم. “

مشعل باربر و اوبسگربی از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده و با وزن نهایی ۸۵۰ گرم جزو سبک ترین مشعل های تاریخ المپیک است. همچنین ارتفاع ۸۰ سانتی متری، آنرا در شمار بلند ترین مشعل ها نیز قرار می دهد. روی مشعل هم ۸۰۰۰ سوراخ دایره ای ایجاد شده است که نماینده ۸۰۰۰ حامل مشعل است. برای مشعل رنگ طلایی انتخاب شده است که درخشندگی آن خود نشانگر روشنایی و گرمای شعله المپیک است. ۸۰۰۰ سوراخ نیز با رنگ طلایی پرداخت شده اند تا در عین داشتن زیبایی هنری ، بعنوان عایق نیز گرمای ناشی از شعله را نیز تحمل کنند. از آنجایی که نصف حاملان مشعل را جوانان در رده سنی ۱۴ – ۲۴ تشکیل می دهند. فرم کلی مشعل طوری انتخاب شده است تا حمل آن بسیار آسان و امکان پذیر برای افراد کم سن و سال نیز باشد. قاعده مشعل به صورت سه وجهی است که به چند شعار سه گانه دلالت دارد :

ارزش های المپیک : احترام ، برتری ، دوستی

شعار المپیک : سریعتر ، بلندتر ، قوی تر

تعداد دفعاتی که المپیک در بریتانیا و لندن برگزار شده : ۱۹۰۸ ، ۱۹۴۸ ، ۲۰۱۲

دید کلی المپیک ۲۰۱۲ برای ترکیب سه رشته ی : کار-ورزش ، آموزش ، فرهنگ

آتشدان المپیک ۲۰۱۲

آتشدان این دوره از مسابقات بسیار متفاوت از دوره های قبلی بود. این آتشدان دارای ۲۰۴ گلبرگ از جنس مس بود که هر کدام از این گلبرگ ها در رژه ورزشکاران در مراسم افتتاحیه بدست هر یک از کاروان های ورزشی به استادیوم آورده شدند و در جای خود که توسط لوله های بلندی به هم وصل شده بودند قرار گرفتند و در آخر پس از جمع شدن حلقه آتشین مرکزی را بوجود آوردند. هفت ورزشکار جوان بریتانیایی که هر کدام مشعل جداگانه ای داشت ، آتش را در هفت گلبرگ از این آتشدان افروختند سپس آتش به طور اتوماتیک در بقیه گلبرگ ها نیز شعله ور شد ، در این هنگام لوله های آتشدان که حاوی گاز بودند به سمت بالا حرکت کردند و تمام شعله های کوچک که در گلبرگ ها بودند ، آتش بزرگ المپیک را تشکیل دادند که تا آخر رقابت ها برافروخته می ماند.

کل این ساختار تقریباً ۸.۵ متر طول دارد و میله هایی که ساقه های آتشدان را تشکیل می دهند از جنس فولاد ضد زنگ هستند که با اسید نیز جلا داده شده اند. برای این میله ها از رنگ مخصوصی استفاده شده که به آن سیاه فاسد می گویند که اندکی به آبی مایل است. وزن آتشدان نیز ۱۶ تن می باشد که از هم تای ۳۰۰ تنی خود که چهار سال پیش در پکن روشن شد بسیار سبک تر است.

آتشدان از جای اولیه خود در وسط استادیوم به جایی که ناقوس افتتاحیه قرار داشت جابجا شد و در پایان بازیها هر کشور گلبرگ خود را به خانه خواهد برد و آتشدان ۲۰۱۲ به وجود خود خاتمه خواهد داد.

این آتشدان توسط توماس هیترویک۷ طراح برجسته بریتانیایی طراحی شده است. هیترویک متولد ۱۹۷۰ در لندن می باشد و در رشته طراحی سه بعدی در دانشگاه پلی تکنیک منچستر و کالج سلطنتی هنر تحصیل کرده و برنده جایزه های معتبر زیادی است.

امتیاز دهید
آرشیتکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: