کتابخانه ملی دانشگاه تایپه در منطقه Sanxia واقع شده است. این کتابخانه با توجه به نیاز رشد جمعیت و استقبال عموم از این منطقه طراحی شده است. الگوی طراحی کتابخانه با توجه به فرهنگ و تاریخ هنر چین در شمال تایوان شکل گرفته است. کتابخانه همواره به عنوان یک نماد برای موسسات آموزشی شناخته می شود. در چنین مواردی طراحی کتابخانه ها از یک روند طراحی عملکردگرا به وجود می آیند و به عنوان یک بخش به ساختمان اصلی الحاق و یا جایگذاری می شوند.


کتابخانه دانشگاه تایپه

اما طراحی ساختمان کتابخانه این دانشگاه با توج به نیازهای فرهنگی و سنتی، بصورت جداگانه و مستقل شکل گرفته است.با این حال کتابخانه مذکور با هدف رشد و ارتقاء سطح دانش به وجود آمده است. بنابراین مفهوم اصلی کتابخانه ملی دانشگاه تایپه در حال ایجاد تعامل میان انسان، کتاب، رسانه، معماری و محیط زیست است.مسئولان دانشگاه در نظر داشتنتد تا با طراحی یک ساختمان مجزا، جنب و جوش دانش و تقابلات فرهنگی را افزایش دهند. به همین جهت طراحان به جای طراحی یک ساختمان بتنی بزرگ، آن را به سه بخش مجزا تقسیم کردند.


پلان کتابخانه دانشگاه تایپه

محور ورودی اصلی پشت به دریاچه واقع شده، و مفهوم خیابان های شهری برای افزایش فعالیت در مرکز کتابخانه طراحی شده است.همچنین فضاهایی مختلفی مانند: گالری، کتابفروشی، فضای همایش دانشجویی و کافی شاپ تعبیه شده است. چنین فضاهایی آرامش و تمرکز را بر مجموعه حاکم می کند و همچنین حس دعوت کنندگی را برای عموم به وجود می آورد. با توجه به نیازهای فرهنگی و آموزشی، فعالیت ها و ارتباطات بین همه افزایش می یابد.


معمار: LIAO Architect
موقعیت بنا: شهر تایپه، تایوان
متراژ بنا: ۲۰۳۰۹ متر مربع
سال اجرا: ۲۰۱۴

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *