۵ ویلای رویایی در دهکده خانوادگی خلیلی در مازندران

دسته بندی :پروژه های معماری ایران ۱۳ آذر ۱۴۰۰ آرشیتکت 2297

زندگی در یک دهکده کوچک خانوادگی هیجان انگیز نیست؟! تصور کنید که بتوانید همراه با فامیل و اعضای خانواده تان در یک دهکده ساحلی در کنار هم، اما در ویلا های مستقل زندگی کنید. لذت بردن از طبیعت زیبای سواحل خزر در کنار خانواده حتما دلپذیر خواهد بود. دهکده خانوادگی خلیلی اثر مهندس سهراب رفعت و نسرین فقیه در سواحل دریای خزر در نوشهر مازندران یکی از همین دهکده های زیباست.

مشخصات پروژه دهکده خانوادگی خلیلی

  • کارفرما: علی اصغر احمدی خلیلی

  • طراح: سهراب رفعت، نسرین فقیه

  • همکاران طراحی و جزئیات داخلی: محمد رضا موحدی، سالومه گلبابایی

  • مدیر پروژه: سهراب رفعت

  • اجرا: حسین گودرزی

  • سرپرست کارگاه: حامد مصلحی

  • مساحت زمین: ۱۵۰۰۰ متر مربع

  • زیر بنا: ۲۱۰۰ متر مربع

  • تاریخ شروع: ۱۳۸۳

  • تاریخ اتمام: ۱۳۸۷

  • عکس: علی دقیق

  • آدرس پروژه: نوشهر

  • جوایز: رتبه سوم گروه مسکونی مسابقه معمار ۱۳۸۸

دهکده خانوادگی خلیلی مجموعه­ ای است مسکونی واقع در ساحل شرقی دریای خزر که از ۵ ساختمان مرتبط به هم شامل یک فضای عمومی و چهار فضای خصوصی تشکیل شده است.

نکته های قابل توجه در طراحی این مجموعه، ارتباط ساختمان ها از طریق راهرو­هایی بالاتر از سطح زمین، نشاندن تمامی ساختمان­ها در زمینی مستطیل شکل با عرض کم و با رعایت مسائلی همچون چرخش مطلوب هوا در تمامی فضا­ها (سیرکولاسیون مناسب)، بهره گیری از دید دریا از هر گوشه مجموعه، تفکیک باغ به دو فضای اندرونی و بیرونی، حس وحدت بین کل پنج بنا، استفاده از توپوگرافی طبیعی زمین و در نهایت حفظ گونه های گیاهی خاص موجود در کل مجموعه می باشد. در ادامه به بررسی این نکات در طراحی و اجرای این پروژه می پردازیم.

با یک نگاه کلی به مجموعه، وحدت نمای ساختمان ها با رنگ و مصالحی هماهنگ به چشم می آید. انتخاب رنگ، مصالح و فرم سقف ها با ظرافت و توجه به اقلیم و بوم آورد بودن آنها صورت گرفته است.

با توجه به اقلیم منطقه و گرم و مرطوب بودن هوا، تمهیدات معماری به گونه ای انجام شده تا چرخش مطلوب هوا در تمامی فضا­ها صورت بگیرد. این موضوع در فواصل بین ساختمان ها و همچنین در کوران هوای فضاهای داخلی دیده می شود.

راهروهای ارتباطی ساختمان ها در دهکده خانوادگی خلیلی به صورت سرپوشیده و با نمایی سنگی متفاوت از نمای ساختمان ها در مجموعه خودنمایی می کنند.

در برخی از قسمت ها با توجه به ارتفاع ساختمان ها امکان عبور و مرور در سطح بالاتر، بر روی بام راهرو های ارتباطی (بدون پوشش سقف) وجود دارد.

طراحی فضای سبز و محوطه با در نظر گرفتن فضاهای عمومی مجموعه و فضاهای خصوصی هر ساختمان، زیبایی را برای این دهکده به ارمغان آورده است. بنابراین باغ به دو فضای اندرونی و بیرونی تفکیک شده است. حفظ گونه های گیاهی موجود در زمین پروژه و دقت به پستی و بلندی های طبیعی زمین (توپوگرافی) از جمله نکاتی است که در طراحی مورد توجه معماران پروژه قرار گرفته است.

بهره گیری از دید دریا از هر گوشه مجموعه، نکته بسیار مهمی است که اقامت در این دهکده را لذت بخش می کند. همانطور که در تصویر می بینید، استخر روباز و فضای نیمه باز نشیمن در کنار آن، در محوطه دهکده به زیبایی با طراحی فضای سبز عجین شده است.

تراس ها و دیگر فضاهای نیمه باز مجموعه به خوبی در تعامل با مسیرهای ارتباطی و ساختمان ها نقش خود را ایفا می کنند.

هماهنگی در طراحی داخلی فضاها با معماری دهکده به خوبی قابل مشاهده است. در عین حفظ وحدت فضاها تنوع در طراحی معماری داخلی، احساس یکنواخت بودن فضاها را از ذهن کاربران فضا دور خواهد کرد.

پروژه دهکده خانوادگی خلیلی توانسته جایزه رتبه سوم گروه مسکونی مسابقه معمار ۱۳۸۸ را به خود اختصاص دهد.

امتیاز دهید
آرشیتکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: